MENU

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΑΙΔΗΨΟΣ

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΙΔΗΨΟΥ





Oι διακοπές στην Αιδηψό δεν προσφέρουν μόνο την ιαματική λουτροθεραπεία αλλά και την δυνατότητα των εξορμήσεων με σκοπό την εξερευνηση της γύρω περιοχής και να θαυμάσουν τις ομορφιές της.

Όσοι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την Μύτη της Εύβοιας και τα πανέμορφα τοπία της η καλύτερη πρόταση είναι να ακολουθήσει την διαδρομή : Αιδηψός-Αγ.Νικόλαος-Γιάλτρα-Γραιγολίμανο-Αγ.Γεώργιος-Λιχάδα-Λιχαδονήσια.

Ξεκινάμε από την Αιδηψό προς την όμορφη παραλία του Αγίου Νικολάου με τα πολλά κέντρα. Αφού την διασχίσουμε και περιέλθουμε κατόπιν τον σχεδόν πάντα γαλήνιο φυσικό όρμο των Γιάλτρων , ανηφορίζουμε προς το ομώνυμο χωριό που δεσπόζει σε μια θέση με πανοραμική θέα προς τον Ευβοϊκό . Στην συνέχεια κατεβαίνουμε στην όμορφη παραλία των Γιάλτρων και αφού την διασχίσουμε, κατευθυνόμενοι προς τον Αγιο Γεώργιο, περνάμε έξω από τις εγκαταστάσεις του Club Mediterranne στο Γρεγολίμανο. Μετά το πανέμορφο ψαροχώρι του Αγ. Γεωργίου Λιχάδος, μπορούμε να ανηφορίσουμε προς την Λιχάδα και από εκεί να κατέβουμε και πάλι προς τις αμμουδιές του ακρωτηρίου Κήναιου, από όπου έχουμε πρόσβαση προς τα γοητευτικά Λιχαδονήσια του μύθου και της πραγματικότητας. Στην επιστροφή θα ακολουθήσουμε τον ίδιο δρόμο. Το σύνολο της διαδρομής δεν θα ξεπεράσει τα 70 χλμ. και δεν θα ταλαιπωρήσει τον οδηγό ιδιαίτερα αφού ο δρόμος είναι ασφαλτοστρωμένος.

Για όσους θέλουν να επισκεφτούν τις μονές της Βορειοδυτικής Εύβοιας έχουν την δυνατότητα να συνδυάσουν το θρησκευτικό προσκύνημα με την μαγευτική διαδρομή.
Οι επιλογές είναι :
Μονή Αγ. Γεωργίου (μέσω Πολύλοφου & μέσω Ηλίων)-Μονή Αγ. Ειρήνης Χρυσοβαλάντου -Μονή Οσίου Δαυίδ (Ήλια & Ροβιές). Υπάρχουν δύο εξίσου όμορφες διαδρομές που μπορούμε να επιλέξουμε για να φτάσουμε στην ιστορική Μονή του Αγ. Γεωργίου. Την ορεινή μέσου Πολύλοφου ή την παραλιακή μέσω Ηλίων. Και στις δύο περιπτώσεις η απόσταση της Μονής από την Αιδηψό δεν ξεπερνά τα 15 χλμ. Στην αρχαιότητα στην θέση της σημερινής Μονής βρισκόταν το Μαντείο του Σελινουντείου Απόλλωνα. Η ιστορία της Μονής είναι πολλών αιώνων και τα κειμήλια που διασώθηκαν από τις διάφορες βαρβαρικές επιδρομές είναι πολύ ενδιαφέροντα. Η ομορφιά της περιστοιχίζουσας την Μονή φύσης προκαλεί ψυχική ανάταση και προσέγγιση προς το Θείο.
Μονή Αγ. Ειρήνης Χρυσοβαλάντου. Είναι μια σχετικά νεοσύστατη Μονή χτισμένη σε μια καταπράσινη πανέμορφη πλαγιά. Στο 10ο χλμ. του δρόμου Αιδηψού-Λίμνης υπάρχει διασταύρωση με δρόμο που οδηγεί μετά από 2 χλμ.στην Μονή.
Μονή Οσίου Δαυίδ .Πασίγνωστη στην Εύβοια αλλά και στο Πανελλήνιο για την απάλυνση του ανθρώπινου, ψυχικού και πνευματικού πόνου είναι η Μονή του Οσίου Δαυίδ. Ειδικά μετά το τέλος της επίγειας πορείας, του για πολλά χρόνια χαρισματικού ηγουμένου της Ιακώβου , ο τάφος του οποίου σήμερα βρίσκεται έξω από τον Ναό .Η Μονή απέχει 35 χλμ. από την Αιδηψό. Η διασταύρωση βρίσκεται στο 22ο χλμ. του δρόμου Αιδηψού-Λίμνης, στο ύψος των Ροβιών.

Kατά κοινή ομολογία οι μεγάλες σταρ της Βορείου Ευβοίας είναι οι παραλίες της με την μεγάλη ποικιλία ως προς την φυσική τους διαμόρφωση, τις απέραντες και πεντακάθαρες αμμουδιές και τις πανέμορφες βραχώδεις ακτές όπου τα πεύκα σκιάζουν κυριολεκτικά το κύμα. Πάνω στον δρόμο Αιδηψού-Ιστιαίας υπάρχουν παρακάμψεις που οδηγούν στον Αγιόκαμπο, στην Νησιώτισσα και στο κοσμοπολίτικο ντουέτο, που αποτελούν η πανάρχαια ιστορική πόλη των Ωρεών και ο καταπράσινος προσφυγικός οικισμός του Ν. Πύργου. Από τους Ωρεούς αλλά και από την Ιστιαία υπάρχουν προσβάσεις προς την ακτή Τσοκαϊτη και τα Κανατάδικα με τον περίφημο υδροβιότοπο. Οι προσβάσεις προς τις ασύγκριτες πευκόφυτες ακτές του Ασμηνίου, του ιστορικού Αρτεμησίου και των άλλων ακτών της Βορειοανατολικής Εύβοιας γίνονται από παρακάμψεις που υπάρχουν πάνω στον δρόμο Ιστιαίας-Χαλκίδας. Όλη η θαλάσσια αυτή περιοχή τόσο στα βαθιά της σημεία όσο και στα παράκτια, επιφυλάσσει ευχάριστες εκπλήξεις στους ερασιτέχνες ψαράδες όλων των ειδών.

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΔΗΨΟ ΚΑΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ Β. ΕΥΒΟΙΑΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΓΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΔΙΑΜΟΝΗ.
ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ ΩΣ ΜΕΣΟ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου